Harmonie Juliana

Harmonie Juliana is een eigentijds muziekgezelschap dat medewerking verleent aan veel plaatselijke en maatschappelijke evenementen, zoals koningsdag, sinterklaas, palmpasen, gildedag en carnaval. Hiermee dragen zij de onderlinge verbondenheid uit en leveren een positieve bijdrage aan de leefbaarheid en saamhorigheid in Waalre Tevens organiseert harmonie Juliana inspirerende en uitdagende concerten voor haar jeugdorkesten, het slagwerkorkest en het grote blaasorkest. Harmonie Juliana bestaat in 2019 100 jaar. Als opmaat/ouverture voor dit bijzondere jubileum organiseert zij, middels een Stichting, De Kempische Passion op 13 en 14 april 2019.

Waarom dit project ?

De gemeente Waalre bestaat uit twee kerkdorpen: Aalst en Waalre. Van oudsher worden de meeste activiteiten en evenementen in de twee kerkdorpen separaat van elkaar georganiseerd. Door met veel muzikanten, één combo, 5 koren, 2 toneelverenigingen, 2 gildes en vele vrijwilligers, dit muzikale project uit te voeren, hoopt de organisatie dat dit een opmaat is voor verdere samenwerking tussen de twee kerkdorpen. Daardoor ontstaat meer begrip en voelen we ons meer verbonden met elkaar. De Kempische Passion Waalre past uitstekend in deze doelstelling.
Door dit project te organiseren is het wellicht mogelijk om het imago van een harmonieorkest zodanig op te krikken dat het jong en oud inspireert om zich aan te sluiten bij een van onze orkesten. Tevens bevordert dit project de Saamhorigheid de Verbondenheid en de Passie voor elkaar zowel in Waalre als in de Kempen.

Sfeerimpressie

Karin van Dijk (dirigent)

Karin van Dijk, geboren in Borkel en Schaft, studeerde op het Brabants conservatorium de hoofdvakken trompet en HaFa directie. Haar docenten HaFa waren Jean Pierre Laro, Anne de Vries en Jan van Ossenbruggen. Ze rondde beide studies af in 1988 en 1989. In het begin van haar conservatorium studie had ze reeds banden met Waalre, ze speelde nm. kerkorgel bij het Willibrorduskoor in de grote kerk in Waalre. Ze heeft diverse orkesten gedirigeerd, waaronder jeugdharmonie EMM, St.Willibrordus Wintelre, harmonie Concordia Berghem uitmuntendheid ( interim opdracht wederopbouw orkest ), St.Nicasius Heeze uitmuntendheid , Hartog Oss welke ze naar de 1e divisie bracht , harmonie Jozef Voerendaal ( interim opdracht ). Momenteel dirigeert ze muziekvereniging Someren Heide en fanfare Irene Westerhoven. Tevens werkt ze als coördinator onderwijs bij Kunstkwartier Helmond. Vorig jaar studeerde ze af als cultuurbegeleider op de Pabo de Kempel in Helmond. Karin is getrouwd met Toin en ze hebben gezamenlijk vijf kinderen en 1 kleinkind. “Ik ervaar het als bijzonder, wederom in Waalre werkzaam te zijn. Dit keer als interim dirigent van het project de Kempische Passion 13 en 14 april a.s., welke plaats gaat vinden op een voor mij vertrouwde plek , de grote kerk te Waalre.”

Kom in contact

  • Henry Karsmakers
  • Vossenlaan 15
  • 5581EC Waalre
  • T: 040 221 55 84
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Copyright © De Kempische Passion Waalre  | Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites